Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Woning De Tassche

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

ID
26181
URI
https://id.erfgoed.net/aanduidingsobjecten/26181

Besluiten

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Rechtsgevolgen

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 11/ Kartuizerinnenstraat. Z.g. "De Tassche" cf. cartouche met afbeelding tas. Barok getint diephuis met een achterliggend breed- en diephuis. Cartouches in de boogvelden van de voorgevel met opschrift met opschrift: "ANNO / 1718" refererend aan de verstening van de houten gevel. Bewaarde oude XV-XVI-kern cf. interieur. Oorspronkelijk enkelhuis omgevormd tot dubbelhuis in 1902. Verfraaiende "



Aanduiding van

Is de omvattende vaststelling van

Woning Daembart

Oude Burg 4 (Brugge)
Woning, eertijds zogenaamd Het huis Daembart, met een gelijkaardige verankerde bakstenen trapgevel als de tegenoverliggende Woning De Tassche, doch minder rijk uitgewerkt. 17de-eeuws uitzicht, maar oude 14de-eeuwse kern, zie baksteenformaat in de onderbouw achtergevel en balklagen. Consoliderende Kunstige Herstelling in 1993 naar ontwerp van architect E. Van Biervliet.


Woning De Tassche

Oude Burg 11 (Brugge)
Barok getint diephuis met een achterliggend breed- en diephuis. Cartouches in de boogvelden van de voorgevel met opschrift met opschrift refererend aan de verstening van de houten gevel omstreeks 1718. Bewaarde oude 15de-16de-eeuwse kern, zichtbaar in interieur. Oorspronkelijk enkelhuis omgevormd tot dubbelhuis in 1902. Verfraaiende Kunstige Herstelling van 1930 naar ontwerp van architect R. Cauwe en consoliderende Kunstige Herstelling in 1999 naar ontwerp van architect P. Jonckheere. Verankerde trapgevel van baksteen, met oudere zijgevel. Middenhuis met lijstgevel van twee traveeën en twee bouwlagen. Achterhuis van vier/twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.


Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.