Magazijn en stadswoning ontworpen door Arthur Baar

Woningen ontworpen door Huib Hoste en Arthur Baar

Beschrijving

Het magazijn en de woningen links en rechts naast de woning ontworpen door Huib Hoste, circa 1935 gebouwd volgens plannen van Arthur Baar te Hasselt, zijn beschermd als monument.

Waarden

Woning en magazijn naar ontwerp van Baar zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde, sociaal-culturele waarde

artistieke, historische, historische in casu architectuurhistorische waarde en sociaal-culturele waarde:
Typisch ontwerp van architect Baar, belangrijk vertegenwoordiger van de modernistische gedachte en ontwerper van industriële complexen. Stilistisch gaaf ensemble van omstreeks 1935, opgetrokken in baksteen aan weerszijden van het voornoemde huis Hoste, links een magazijn, rechts een woonhuis, respectievelijk elf en vijf traveeën, opgetrokken in baksteen onder een plat dak, met rechthoekige muuropeningen. Horizontaliserend lijnenspel in aaneengesloten vensterstroken en lijstwerk, verticalistische toets door erkers en verdiepte portalen; gebruik van moderne materialen; typische combinatie van woning en werkplaats.

Koningin Astridlaan 77-79, 85 (Hasselt)
Magazijn en woonhuis, circa 1935 naar ontwerp van architect Arthur Baar.