Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Parochiekerk Sint-Jozef en de Gelukzalige Karel de Goede

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Kloosterstraat nr. +1/ Alberic Deleustraat. Parochiekerk toegewijd aan Sint-Jozef en de Gelukzalige Karel de Goede. Georiënteerde neoromaanse basilicale kruiskerk van 1935-1936 naar plannen van architect R. Lemahieu (Gullegem), cf. inwijdingsplaat in het portaal. Omringend park met ten zuiden parking. Arduinen gedenksteen voor de slachtoffers van de Eerste en Tweede Werel

Kloosterstraat (Torhout)
Parochiekerk toegewijd aan Sint-Jozef en de Gelukzalige Karel de Goede. Georiënteerde neoromaanse basilicale kruiskerk van 1935-1936 naar plannen van architect Remi Lemahieu (Gullegem), zie inwijdingsplaat in het portaal. Omringend park met ten zuiden parking. Arduinen gedenksteen voor de slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog tegen de westgevel van de voormalige doopkapel.