Hoeve Neerhof ter Leie

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

* Kasteeldreef nr. 14. Z.g. "Neerhof ter Leie" naam verwijst naar de nabijgelegen Leie (ten noorden). Hoeve opgenomen in beschermd landschap (K.B. van 15.04.1965). Historische hoeve waarvan de oudste vermeldingen teruggaan tot 1660. Aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1843). De gebouwen werden sterk beschadigd tijdens de bombardementen v

Neerhof ter Leie

Kasteeldreef 14 (Kortrijk)
"Neerhof ter Leie" naam verwijst naar de nabijgelegen Leie (ten noorden). Hoeve opgenomen in beschermd landschap. Historische hoeve waarvan de oudste vermeldingen teruggaan tot 1660. Aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1843). De gebouwen werden sterk beschadigd tijdens de bombardementen van 16 maart 1944. Het wagenkot, zwingelkot en ovenbuur werden volledig vernield.