Herenhuis van 1872

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

* Doorniksewijk nr. 14. Herenhuis van 1872 opgetrokken in opdracht van Lecomte. Beschermd als monument bij M.B van 28.05.2003. Pas op mutatieschets van 1874 aangeduid als een rechthoekig volume met aanbouw links op de achtergevel. In 1914 in opdracht van notaris V. Vansteenhuyse wijzigen van voorgevel van het woonhuis, i.e. rondboogdeur bekroond met balkon met smeedijzeren hek i.p.v. ste

Neoclassicistisch herenhuis

Doorniksewijk 14 (Kortrijk)
Herenhuis van 1872 opgetrokken in opdracht van Lecomte. Pas op mutatieschets van 1874 aangeduid als een rechthoekig volume met aanbouw links op de achtergevel. In 1914 in opdracht van notaris V. Vansteenhuyse wijzigen van voorgevel van het woonhuis, dit is rondboogdeur bekroond met balkon met smeedijzeren hek in plaats van steekbogige deur bekroond met ander balkon en wijzigen kelderopeningen.