Sareptakapel

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Sareptastraat z.nr./ Brieversweg. "Sareptakapel", witgeschilderde bakstenen kapel, gebouwd in 1923 met het materiaal van de in 1922 gesloopte kloosterkapel van Sarepta (cf. Sareptastraat nr. 5). Gelegen op de noordwestelijke hoek van de straten, vlakbij de oude site van het Sareptaklooster. Geslaagde inplanting: bereikbaar via een brugje over een gracht, omhaagd, omringd d

Sareptakapel

Sareptastraat (Damme)
Beschilderde bakstenen kapel, gebouwd in 1923 met het materiaal van de in 1922 gesloopte kloosterkapel van Sarepta. Gelegen op de noordwestelijke hoek van de straten, vlakbij de oude site van het Sareptaklooster. Geslaagde inplanting: bereikbaar via een brugje over een gracht, omhaagd, omringd door bomen. Sprookjesachtig uitzicht door de keuze van de bouwstijl die verwijst naar de mediterrane architectuur, zie witgeschilderde muren, opvallend dakvenster met lichtgleuven, hoektorentje.