Beeld van Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede met fontein

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Kortrijkstraat z.nr./bij nrs. 66-68. Beeld van O.-L.-Vrouw van de Vrede met fontein, gemaakt in 1944 naar ontwerp van de Tieltse beeldhouwer Maurice Vander Meeren (gesigneerd) en geplaatst tegen de muur van het "Vijverhof", het in 1966 en 1992 omgebouwde voormalige neogotische complex van de "Kapel van de Congregatie" en "Jongelingenpatronage

Kortrijkstraat (Tielt)
Beeld van Onze-Lieve-Vrouw van de Vrede met fontein, gemaakt in 1944 naar ontwerp van de Tieltse beeldhouwer Maurice Vander Meeren en geplaatst tegen de muur van het Vijverhof. Bakstenen constructie met bredere onderbouw en smalle rondboogvormige bovenbouw; natuurstenen dekstenen. Smalle open nis waarin bronzen beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kind. Oorspronkelijk in de hoek geplaatst, bij de verbouwingswerken in de jaren 1990 meer naar het midden verplaatst.