Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Eclectisch herenhuis Pétry met tuin: tuin

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Complex Pétry met woonhuis, stallingen, koetshuis en park

Beschrijving

De tuin van het herenhuis Pétry is beschermd als stadsgezicht. Deze strekt zich uit achter het als monument beschermde herenhuis in het binnengebied van het bouwblok Klokkestraat-Omstraat-Kloosterstraat.

Waarden

Park van het pand Pétry is beschermd als stadsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

De tuin, zoals afgebakend, maakt integraal deel uit van het oorspronkelijk veel grotere park dat reeds in de 19de eeuw bij dit pand hoorde.

sociaal-culturele waarde

De tuin vormt een groen binnengebied binnen het huizenblok dat begrensd wordt door de Klokkestraat, de Omstraat en de Kloosterstraat.

Eclectisch herenhuis Pétry met tuin

Klokkestraat 19 (Bilzen)
Het eclectisch burgerhuis Pétry werd in 1865 gebouwd in eclectische stijl door dokter Gérard François Wéry Van Herckenrode. Achter het gebouw ligt een tuin.