Herberg De Harddraver, paardenslachterij en worstendrogerij

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Pontstraat nr. 20 op de hoek met de Tieltstraat. Geheel van een voormalige woning met herberg z.g. "De Harddraver", paardenslachterij en worstendrogerij, fasegewijs tot stand gekomen. De woning met herberg, op de hoek met de Tieltstraat, dateert volgens kadastergegevens van ca. 1878. Vóór 1898 wordt aansluitend een paardenslachterij opgericht, deze wordt achtereenvolgens v

Pontstraat 20 (Ruiselede)
Op de hoek met de Tieltstraat. Geheel van een voormalige woning met herberg "De Harddraver", paardenslachterij en worstendrogerij, fasegewijs tot stand gekomen. De woning met herberg, op de hoek met de Tieltstraat, dateert volgens kadastergegevens van circa 1878. Vóór 1898 wordt aansluitend een paardenslachterij opgericht, deze wordt achtereenvolgens vergroot rond 1910 en 1948 en dan ingericht als magazijn. Naar verluidt wordt de herbergactiviteit stopgezet in 1944.