Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Godshuizencomplex

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nrs. 3-49. Vlg. inscriptie aan de ingang "GODSHUIZEN PARUITTE ELIZABETH ZORGHE DER SCHIPPERS. GESTICHT IN 1897". Godshuizencomplex bestaande uit vierentwintig huisjes gegroepeerd rondom drie binnentuinen. Godshuizen afkomstig van Elisabeth Zorghestraat. Herbouwd in 1923-1924 door de aannemers F. De Wispelaere en L. Verhelle op een groot terrein van 2500 m2. Gedenksteen "GODSHUIZEN / ELISAB

Godshuizencomplex

Stijn Streuvelsstraat 3-49 (Brugge)
Godshuizencomplex bestaande uit vierentwintig huisjes gegroepeerd rondom drie binnentuinen. Godshuizen afkomstig van Elisabeth Zorghestraat. Herbouwd in 1923-1924 door de aannemers F. De Wispelaere en L. Verhelle op een groot terrein van 2500 m2. Volgens inscriptie aan de ingang "GODSHUIZEN PARUITTE ELIZABETH ZORGHE DER SCHIPPERS. GESTICHT IN 1897".