Halfvrijstaande, lage boerenarbeiderswoning

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Mortelwalstraat nr. 1. Halfvrijstaande, lage boerenarbeiderswoning, dubbelhuis van drie traveeën. Samen met nr. 3 afgebeeld op het primitief kadasterplan (ca. 1830) als twee woningen, eigendom van en bewoond door wever Pieter Vermeersch. Het kadaster registreert in 1879 het vergroten van de woningen, samenvoegen in 1908 en terug opsplitsen in 1928. Nr. 3 wordt nadien vermoedelijk volledig

Halfvrijstaande boerenarbeiderswoning

Mortelwalstraat 1 (Ruiselede)
Halfvrijstaande, lage boerenarbeiderswoning, dubbelhuis van drie traveeën. Samen met nummer 3 afgebeeld op het primitief kadasterplan (circa 1830) als twee woningen, eigendom van en bewoond door wever Pieter Vermeersch. Het kadaster registreert in 1879 het vergroten van de woningen, samenvoegen in 1908 en terug opsplitsen in 1928. Nummer 3 wordt nadien vermoedelijk volledig herbouwd, nummer 1 behoudt een oudere kern.