Monument voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van beide Wereldoorlogen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Kapellestraat z.nr. Monument voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van beide Wereldoorlogen, gesigneerd "J. POLLET, AVELGEM". Opgericht in 1905 en vanaf de Eerste Wereldoorlog gewijd aan de gesneuvelden en opgeëisten. In oorsprong standbeeld van Sint-Arnoldus te paard op arduinen sokkel. Het oude monument werd vermoedelijk reeds een eerste maal vervangen na de Tweede Wereldoorlog

Kapellestraat (Anzegem)
Monument voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van beide Wereldoorlogen, gesigneerd "J. POLLET, AVELGEM". Opgericht in 1905 en vanaf de Eerste Wereldoorlog gewijd aan de gesneuvelden en opgeëisten. In oorsprong standbeeld van Sint-Arnoldus te paard op arduinen sokkel. Het oude monument werd vermoedelijk reeds een eerste maal vervangen na de Tweede Wereldoorlog (zie oude prentbriefkaarten).