Gebouw van de nachtwacht Hoge Wacht

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 9. Z.g. "Hoge Wacht". Eertijds gebouw van de nachtwacht, heden Kamer voor Handel en Nijverheid; gelegen op Z.O.markthoek bij Appelmarkt. Gebouwd in 1636 op kosten van de kasselrij. Herstellingswerken eind XIX o.l.v. architect J. Vinck (Veurne). Restauratie in 1967-1968 o.l.v. architect S. Smis (Oostende) vnl. m.b.t. huistoren. Diephuis van drie trav. en twee bouwl. met verhoogde bega

Grote Markt 9 (Veurne)
Eertijds gebouw van de nachtwacht, heden Kamer voor Handel en Nijverheid; gelegen op zuidoostelijke markthoek bij Appelmarkt. Gebouwd in 1636 op kosten van de kasselrij. Herstellingswerken eind 19de eeuw onder leiding van architect J. Vinck (Veurne). Restauratie in 1967-1968 onder leiding van architect S. Smis (Oostende) voornamelijk met betrekking tot huistoren.