Gedenkteken gesneuvelden

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Rijksweg z.nr/ Sint-Bavostraat. Gedenkteken gesneuvelden W.O. I. Na de Eerste Wereldoorlog wordt in het dorpscentrum op de kruising van Rijksweg en Sint-Bavostraat een gedenkteken voor de gesneuvelde soldaten uit Sint-Baafs-Vijve opgericht, naar ontwerp van beeldhouwer Antoon Van Parys uit Deinze (°1883-†1968). Op het voetstuk staan oorspronkelijk de namen van de tien gesneuvelde soldaten

Rijksweg (Wielsbeke)
Na de Eerste Wereldoorlog wordt in het dorpscentrum op de kruising van Rijksweg en Sint-Bavostraat een gedenkteken voor de gesneuvelde soldaten uit Sint-Baafs-Vijve opgericht, naar ontwerp van beeldhouwer Antoon Van Parys uit Deinze (°1884-†1968). Op het voetstuk staan oorspronkelijk de namen van de tien gesneuvelde soldaten en drie burgerlijke slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog. In 1946 worden de namen van zeven militaire en burgerlijke slachtoffers, gevallen tijdens de Tweede Wereldoorlog, toegevoegd.