Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Drie godshuizen bij godshuis Blindekens

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
definitieve opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

★ Nrs. 27-31. Drie lage woningen die nu deeluitmaken van het godshuis "Blindekens". Vermoedelijk houden ze verband met de stichting van broeder Pieter vanden Driessche in 1667. Telkens twee trav. onder zadeldak (bij nrs. 27-29 tegelpannen, bij nr. 31 Vlaamse pannen), uit XVII. Oorspronkelijk haast blinde gevel aan de straat, enkel voorzien van korfboogdeuren, telkens met a

Godshuizen

Kammakersstraat 21-23 (Brugge)
Oorspronkelijk drie lage woningen, die nu deel uitmaken van het godshuis Blindekens en vermoedelijk verband houden met de stichting van broeder Pieter vanden Driessche in 1667. Woningen met verankerde, witgeschilderde bakstenen lijstgevels van telkens twee traveeën onder zadeldak uit de 17de eeuw. Huidig uitzicht bepaald door restauratiewerken van 1985 naar ontwerp van architect J. Waes.