Kasteel 't Hooghe

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Zogenaamd "Kasteel 't Hooghe" en park. Beschermd als monument bij M.B. van 28.05.2003. Op het onbebouwd perceel wordt volgens de mutatieschets van 1844 een "kasteel" gebouwd, door F. Goethals-Delevigne; E. Van Hoonacker vermeldt als bouwdatum 1835. Volgens P. Debrabandere krijgt weduwe F. Goethals-Delevigne in 1884 de bouwvergunning voor het veranderen van de

Landhuis 't Hooghe en park

Doorniksesteenweg 218 (Kortrijk)
Landhuis 't Hooghe, volgens de kadastrale mutatieschets in 1844 op een onbebouwd perceel gebouwd in opdracht van F. Goethals-Delevigne. E. Van Hoonacker vermeldt als bouwdatum 1835. Volgens P. Debrabandere krijgt weduwe F. Goethals-Delevigne in 1884 de bouwvergunning voor het veranderen van de gevels van haar eigendom. Pas op de mutatieschets van 1958 worden de twee bow windows en het overluifeld terras toegevoegd. Park in landschappelijke stijl met vijver en ijskelder, waarbij het voorste gedeelte in 1959 werd heringericht als rozentuin.