Gemeentehuis van Zonnebeke en postgebouw

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 8-10. Gemeentehuis en postgebouw n.o.v. architect A. Dugardyn (Brugge) van 1925, gelegen aan het marktplein. Eerste ontwerp van architect H. Hoste (Brugge) van 1922, opgevat als een architecturale tegenhanger van de O.-L.-Vrouwekerk; omwille van de modernistische bouwtrant afgewezen door de gemeenteraad die opteerde voor "eenen bouwtrant die meer in de smaak valt van onze bevolking: zoals o

Langemarkstraat 8 (Zonnebeke)
Gemeentehuis en postgebouw naar ontwerp van architect A. Dugardyn van 1925 in neo-Vlaamserenaissance-stijl geïnspireerd op de stadhuisbouw uit de 16de-17de eeuw in de Zuidelijke Nederlanden. Arduinen gevelsteen met bronzen vogel en kleurrijk email van L. Degheus. Lijstgevel van twee bouwlagen en acht traveeën onder zadeldak met centraal dakruitertje onder ingesnoerde leien spits en drie kleine dakkapellen.