Parochiekerk Sint-Albanus met kerkhofmuur

Geografisch pakket Riemst

Beschrijving

De parochiekerk Sint-Albanus te Vlijtingen is met inbegrip van de kerkhofmuur beschermd als monument.

Waarden

De Sint-Albanuskerk en kerkhofmuur is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: Als neoclassicistische pseudobasilica uit 1845-1846: bakstenen constructie met driebeukig schip met ingebouwde westtoren en rechthoekig koor met halfronde sluiting. De omringende kerkhofmuur met hekwerk dient eveneens beschermd als monument omwille van de architectuurhistorische waarde omdat ze deel uitmaakt van het geheel.

Parochiekerk Sint-Albanus met kerkhof

Pater Vanweertplein (Riemst)
Neoclassicistische pseudo-basilica, gebouwd in 1845-1846 ter vervanging van een waarschijnlijk romaanse, driebeukige kerk, gelegen in een omringend kerkhof.