Burgerhuis met halsgevel uit 1879

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Nr. 14/ Kleine Heilige Geeststraat. Diephuis van drie trav. en drie bouwl. onder zadeldak; halsgevel van 1879 cf. opschrift op gebogen fronton, i.pl.v. van lagere tuitgevel. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1983 n.o.v. architect E. Van Biervliet (Brugge). Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1999 n.o.v. architect A. Dugardyn (Brugge). Neoclassicistische bepleisterde en witbeschilde

Sint-Salvatorskerkhof 14 (Brugge)
Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak; halsgevel van 1879, zie opschrift op gebogen fronton, in plaats van van lagere tuitgevel. Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1983 naar ontwerp van architect E. Van Biervliet (Brugge). Consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1999 naar ontwerp van architect A. Dugardyn (Brugge). Neoclassicistische bepleisterde en witbeschilderde halsgevel tussen vleugelstukken en siervazen rustend op de postamenten van de attiek.