Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot heden

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Beschrijving

Kasterstraat nr. 4 A. Historische hoeve, waarvan de site met molen reeds aangegeven staat op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846). Heden, losse verankerde bakstenen bestanddelen gegroepeerd rondom deels gekasseid erf. Erftoegang gemarkeerd door ijzeren hek. Ten westen boerenhuis, ten noorden stalvleugel, ten oosten schuur en ten zuiden nieuw woonhuis. Aan de s

Is de omvattende vaststelling van

Molenaarswoning en Stampkotmolen

Kasterstraat 6 (Anzegem)
Voormalige molenaarshoeve, reeds aangegeven met molen op de Ferrariskaart (1770-1778 ), waarvan enkel nog het oude boerenhuis aan de westzijde van het erf bewaard is. Ten noorden, nu afgescheiden door een weg, bevindt zich het rond bakstenen torenkot van de voormalige oliewindmolen, wellicht rond 1770 opgetrokken. Deze molen wordt voor het eerst vermeld in 1572.