Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

Beschrijving

De bescherming als monument betreft de eclectische kapel Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes uit 1910 naar ontwerp van J. Stals.

Waarden

De Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeskapel is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

De kapel vertoont de typische karakteristieken van de bouwstijl in de periode tussen de eeuwwisseling en de Eerste Wereldoorlog, in onze streken gekenmerkt door een doorgedreven eclecticisme. Hierbij wordt gepoogd de stijlkenmerken uit verschillende perioden te combineren tot een harmonisch geheel. In dit voorbeeld onderscheiden we neoromaanse, neogotische en art-nouveau-elementen. Het resultaat is een geslaagd, elegant geheel, bijzonder typerend voor zijn tijd.

Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes

Weertersteenweg 345 (Kinrooi)
In 1910 wordt een nieuwe kapel gebouwd naar ontwerp van J. Stals. Bakstenen gebouw van twee traveeën onder zadeldak.