Gesloten hoeve

Hoeve met omgeving

Beschrijving

De bescherming als monument betreft de gebouwen (boerenwoning, dwarsschuur, stallen, bakhuis) behorend tot de gesloten hoeve.

Waarden

De gebouwen van de hoeve zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
19de-eeuws hoevecomplex bestaande uit twee evenwijdige vleugels met rechthoekig erf. Het woonhuis dateert uit het begin van de 19de eeuw met uitbreiding van circa 1930. Dwarsschuur, inrijpoort en stallingen zijn te situeren in de tweede helft van de 19de eeuw tot circa 1900. Gebouwen in traditioneel stijl- en regelwerk met gekalkte lemen vullingen.

Gesloten hoeve

Grootstraat 133 (Alken)
Gesloten hoeve, waarvan alleen het woonhuis, achteraan het erf dateert uit de eerste helft van de 19de eeuw; in die periode was dit de enige bestaande vleugel.