Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Kamp van Beverlo

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vaststellingen vind je op onze website.

Legerkamp, in de tweede helft van de 19de eeuw aangelegd

architecturale waarde

Kamp van Beverlo

5e Regiment Lansierslaan 1-14, 15-17, Antwerpselaan 1-3, Baron Rucquoylaan 2-16, Bernheimlaan 1-13, Brialmontlaan, Brigade Pironlaan 1-19, Carabinierslaan 2-12, Chapelielaan 1-6, 7-37, Chazallaan-Kamp 2, Delannoylaan 1-30, 31-39, Eenenslaan 2-64, Graaf van Vlaanderenlaan 1-24, 26-60, Gravin van Vlaanderenlaan 1, Guillaumelaan 1-7, Hechtelsesteenweg 1-16, 17, Heppenstraat 1, IJzerlaan, Koning Albertlaan 1-3, Koning Leopold I-laan 1-9, Koning Leopold II-laan 1-2, 3, Koningin Elisabethlaan 1, 1A, Koningin Louisa-Marialaan 1-2, 4-40, Koningin Maria-Henriettelaan 2-4, Lemanlaan, Lt.Cormeaulaan 1-32, 34-48, Malakofflaan 1-24, 25-33, Merkemlaan 1-13, Michellaan 2-8, Naamselaan 1-2, Passendalelaan 1-27, Prins Boudewijnlaan 2-8, Prinses Clementinelaan, Ramskapellelaan 1-8, 9, Roy de Blicquylaan 1-52, 54-92, Stadenberglaan 1-47, Steenstratelaan 1-8, Zegeplaats (Leopoldsburg)

Is de omvattende vaststelling van

Belgische militaire begraafplaats Leopoldsburg

Koning Leopold II-laan (Leopoldsburg)
Belgische militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, in 1928 aangelegd naast een Duitse militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog. Na de Tweede Wereldoorlog werden de Duitse doden overgebracht naar de Duitse begraafplaats van Lommel en werden Belgische en Russische doden uit de Tweede Wereldoorlog begraven op de vrijgekomen plek.

Leopoldsburg War Cemetery

Leopoldsburg War Cemetery is een Britse militaire begraafplaats, met doden uit de Tweede Wereldoorlog. De begraafplaats is in 1948 aangelegd naar ontwerp van Philip Hepworth.