Vastgesteld varend erfgoed

Kustvisser O148 Snipe

Vaststelling inventaris varend erfgoed
vaststellingsbesluiten: 16-06-2017  ID: 14472

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vastgesteld varend erfgoed vind je op onze website.

industrieel-archeologische waarde

De Snipe is een garnaalvisser die in 1958 in Oostende door August Loy werd gebouwd voor Charles Deblauwe. De O148 Snipe is een houten rondspant kielschip. De rompvorm van zogenaamde garnalenvissers gaat terug op het negentiende-eeuwse houten kielschip, zonder vlakke spiegel. Het vaartuig beschikt over één dek en heeft overhangende stevens. De Snipe heeft een afgerond puntig gat dat toelaat om het roerwerk intern op te stellen en een efficiënte schroef te installeren. Het schip werd voorzien van een hoge vooropbouw, de zogenaamde stormbak. De romp van de Snipe werd gebouwd in eik, terwijl de stormbak, de behuizing van het logies en de stuurhut in staal werden uitgevoerd.

Zandvoorde (Oostende)