Beschermd cultuurhistorisch landschap

Park van Tervuren: oostelijke ingang

Beschermd cultuurhistorisch landschap van tot heden

Beschrijving

De bescherming als landschap omvat de holle wegen omgeven door bospercelen en de Onze-Lieve-Vrouwekapel, gelegen ten noordoosten van het Park van Tervuren ter hoogte van de oostelijke ingang tot het park.

Waarden

De oostelijke ingang van het Park van Tervuren (Waalse Baan) is beschermd als landschap omwille van het algemeen belang.

Oostelijke ingang bij Park van Tervuren

Constant Dereymaekerlaan, Sint-Hubertuslaan, Smisstraat, Waalse baan (Tervuren)
Ten noordoosten van het Park van Tervuren, aan de oostelijke ingang tot het park, bevindt zich een holle weg als relict van een bosrand. Dit gebied vormt de grens tussen Tervuren en Vossem. Het betreft een relict van een bosrand in een overwegend bebouwd en verkaveld gebied.

Onze-Lieve-Vrouwekapel

Waalse baan (Tervuren)
Bakstenen kapel gemarkeerd door het decoratieve gebruik van zwarte gesinterde baksteen, gedateerd 1882.