Vastgesteld varend erfgoed

Motorkastje Angèle

Vastgesteld varend erfgoed van tot heden

Vaststelling inventaris varend erfgoed
vaststellingsbesluiten: 16-06-2017  ID: 14472

Meer informatie over de rechtsgevolgen van vastgesteld varend erfgoed vind je op onze website.

historische waarde

De Angèle is een motorkastje dat in 1923 werd gebouwd in Langerbrugge. Het schip van beperkte afmetingen werd gebruikt voor de vaart op kleine kanalen en havens in de Westhoek.

industrieel-archeologische waarde

De Angèle werd gebouwd in geklonken staal. Het type wordt als een motorkastje omschreven, wat wil zeggen dat het gaat om een binnenvrachtschip met een lange balkvormige romp, maar met afmetingen die kleiner zijn dan van de gebruikelijke 38-meterspits die op de Noord-Franse kanalen voer. Het schip werd zonder motor gebouwd, maar in een latere fase werd een buitenslaper toegevoegd. Dit was een gevorderde uitvoering van de zogenaamde lamme arm.

Angèle

Antwerpen (Antwerpen)