Herenhuis

Woningen

Beschrijving

Het herenhuis met imposante lijstgevel, als 19de-eeuwse verbouwing van de huizen eertijds zogenaamd Leeuwenburgh, De Nachtegaal en De Roode Coe te Brugge, is beschermd als monument.

Het hoekpand is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
Als zijnde een pand met een imposante lijstgevel waarachter de structuur schuil gaat van twee middeleeuwse panden af te lezen van de constructieve elementen zoals onder meer de kelders en de balklagen. Vrij uniek voor Brugge is de gaaf bewaarde kelder met houten balkenzoldering. Het pand bevat ook interieurelementen uit de 18de eeuw zoals onder meer schouwen met lijstwerk in Lodewijk XVI-stijl en rococoschouwen.

Herenhuis

Vlamingstraat 80 (Brugge)
Herenhuis van zeven + twee traveeën en twee bouwlagen als verbouwing in de loop van de 19de eeuw van de huizen eertijds zogenaamd "Leeuwenburgh", "De Nachtegaal" en "De Roode Coe".