Burgerhuis De Ramont

Woningen

Het burgerhuis zogenaamd De Ramont te Brugge, is beschermd als monument.

Waarden

Het pand, zogenaamd De Ramont, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
Als zijnde een rijk uitgewerkte laatclassicistische lijstgevel naar ontwerp van architect J.B. Rudd waarachter een oude kern schuilgaat. Het vrijstaand achterhuis is gaaf bewaard en bevat nog alle 16de-eeuwse constructieve elementen zoals onder meer de traptoren, de balklagen en de dakconstructie. Deze gaaf bewaarde constructie is vrij uniek voor Brugge.
Als resultaat van een urbanistische wijziging in het straatbeeld vastgelegd bij K.B. van 7 juli 1848.

Vlamingstraat 7 (Brugge)
Huis van drie traveeën en gelijkvloerse verdieping met entresol, tweede bouwlaag en mezzanino onder afgewolfd zadeldak. Bepleisterde en beige-beschilderde lijstgevel met neoclassicistische inslag.