Woning Den Hert

Woningen

Woning Den Hert te Brugge, is beschermd als monument.

Waarden

Het pand, zogenaamd Den Hert, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
Als zijnde een voorbeeld van het versteningsproces in de evolutie van de hout- naar de steenbouw. Het pand heeft een gevel van circa 1655 met typische barokke elementen zoals onder meer de speklagen, de negblokken, de oculi en het rondboogvenster. De oude 14de- 15de-eeuwse kern is af te lezen van de achtergevel en de zijgevel. Het pand bevat nog waardevolle constructieve elementen zoals onder meer de moer- en kinderbalken en de dakconstructie.

Huis Den Hert

Verversdijk 12 (Brugge)
Huis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Trapgevel met enkelhuisopstand en uitzicht van circa 1655 als verbouwing van 16de-eeuws diephuis met houten gevel.