Burgerhuis met trapgevel

Woningen

Het burgerhuis te Brugge, is beschermd als monument.

Het pand is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
Als zijnde een pand met een trapgevel die een laat voorbeeld is van de toepassing van de Brugse travee, type III. In de loop van de 18de eeuw werd de deur voorzien van een typische, arduinen omlijsting in Lodewijk XVI-stijl. De kern van het huis klimt echter op tot de 14de eeuw zoals de kelder. In de loop van de 19de eeuw werden enkele salons heraangekleed.

Sint-Jansstraat 10 (Brugge)
Diephuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen); trapgevel uit het eerste kwart van de 17de eeuw; arduinen deuromlijsting in Lodewijk XVI-stijl uit het vierde kwart van 18de eeuw - met niet nader geïdentificeerd steenhouwersmerk - met buitentrap. Consoliderende "Kunstige Herstelling" in 1974 naar ontwerp van architect L. Dugardyn (Brugge).