Neogotische kapel

Neogotische kapel

Beschrijving

De neogotische kapel is beschermd als monument. De bescherming omvat de kapel en het perceel waarop deze gelegen is, met inbegrip van de arduinen hekpijlers en het hekwerk.

De neogotische kapel is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

sociaal-culturele waarde

Als zijnde een druk bezocht bedehuis met een beeldbepalende ligging op het kruispunt bij de Kapellestraat, de Hogedreef en de Schoolstraat.

artistieke waarde

Als omvattende fraaie handgeschilderde brandglasramen daterend uit het laatste kwart van de 19de eeuw.

historische waarde

Als zijnde een gaaf bewaarde neogotische kapel daterend uit het laatste kwart van de 19de eeuw - vermoedelijk 1884, zie gedenkplaat binnenin - getypeerd door verzorgd materiaalgebruik als leien, rode baksteen afgewisseld met arduin en zandsteen en door een sobere doch verfijnde vormgeving.

Neogotische kapel

Kapellestraat 11 (Oostkamp)
Neogotische kapel gebouwd circa 1884. Beeldbepalend kapelletje op een rechthoekige plattegrond, met vlakke afsluiting, afgesloten aan de straatzijde door een gietijzeren hekken op een arduinen sokkel en tussen dito pilasters met pinakelbekroning.