Beschermd cultuurhistorisch landschap

Parochiekerk Sint-Antonius: kerkhof

Beschermd cultuurhistorisch landschap van tot heden

Parochiekerk Sint-Antonius-Abt met kerkhof

Het kerkhof rond de Sint-Antoniuskerk te Vilvoorde, is beschermd als landschap.

Waarden

Het kerkhof van vermelde Sint-Antoniuskerk is beschermd als landschap omwille van het algemeen belang.

Parochiekerk Sint-Antonius

Trekelsstraat (Karel) 48 (Vilvoorde)
Eenvoudig, georiƫnteerd zaalkerkje van 1775, met ingebouwde westtoren onder ingesnoerde leien naaldspits, omhaagd, omringend kerkhof, heden buiten gebruik en met gras begroeid.

Domein van het Rubenskasteel en omgeving

Perk (Steenokkerzeel), Vilvoorde (Vilvoorde), Elewijt, Eppegem, Weerde (Zemst)
Deze ankerplaats strekt zich uit ten zuiden van Weerde, waar een deel van de oude meanderende Zennebedding behouden is gebleven. Bomenrijen volgen vaak het patroon van het uitgebreid grachtenstelsel. Hier en daar komen beboste percelen voor met zowel loof- als naaldhout. De ankerplaats is genoemd naar het Steen, ook Rubenskasteel genoemd, naar zijn 17de-eeuwse eigenaar Pieter-Paul Rubens. Zijn ligging in een meander van de Barebeek kan erop wijzen dat het om een oude site gaat.