Eenheidsbebouwing van drie burgerhuizen

Geografisch pakket Menen

De opvallende rij van drie burgerhuizen te Menen, is beschermd als monument.

De burgerwoningen zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
Als zijnde een beeldbepalend geheel van drie eclectische woningen met een parement van 1912 naar ontwerp van de Meense architect A. Welvaert. De cementering werd uitgevoerd door het Meense atelier Guilmain (zie inscriptie).
Als zijnde een gaaf bewaard en opvallend decoratief uitgewerkt parement die een baken vormen in het straatbeeld.
Als zijnde een gaaf bewaard en representatief voorbeeld uit het oeuvre van het plaatselijke atelier Guilmain, die heel wat parementen in Menen en omgeving bekleedde. Deze huizenrij geldt als één van hun beste werken.

Eenheidsbebouwing van burgerhuizen

Stationsstraat 56-60 (Menen)
Opvallende rij burgerhuizen uit 1868 met gecementeerd en decoratief parement van 1912 naar ontwerp van de Meense architect A. Welvaert. Enkelhuizen met opvallend eclectisch parement met elementen ontleend aan de art nouveau, het neoclassicisme en de renaissance.