Hotel Pension Atlanta

Geografisch pakket Middelkerke

Hotel Pension Atlanta te Middelkerke, is beschermd als monument.

Waarden

Het zogenaamde Hotel Pension Atlanta is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

sociaal-culturele waarde

Als zijnde een beeldbepalend hoekpand en als dusdanig herkenbaar als hotel-pension confer de eigentijdse belettering.

in casu architectuurhistorische waarde:
Als zijnde een representatief voorbeeld van de vakantiearchitectuur, met name hotelinfrastructuur uit de jaren 1930;
Als zijnde een illustratie van de nieuw zakelijke fase binnen het werk van de Middelkerkse architect A. Vereecke en representatief voor de vooruitstrevende kustarchitectuur van de jaren 1930, eerder uitzonderlijk in deze badplaats.

Koninginnelaan 46 (Middelkerke)
Hoekpand naar ontwerp van architect A. Vereecke uit 1937; aanleunend bij nieuwe zakelijkheid. Gele baksteenbouw van vier bouwlagen onder plat dak, met typerende afgeronde gevelvlakken en erkers onder meer markante hoekerker, doorlopend over verdiepingen en geflankeerd door oculi.