Hotel Continental

Postkantoor en Hotel Continental

Voormalig hotel Continental te Middelkerke, is beschermd als monument.

Waarden

Het voormalig hotel Continental, thans Mess der Officieren, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde:
Als zijnde een voorbeeld van een vakantiehotel met een beeldbepalende ligging aan de Zeedijk, dat werd opgetrokken in de jaren 1920 en uitgebreid in 1937, net voor de doorbraak van het appartementstoerisme.
Als zijnde een gaaf bewaard eclectisch pand, tijdens het interbellum in twee fasen opgetrokken vermoedelijk volledig naar ontwerp van de architect Auguste Vereecke, die plaatselijk enorm bedrijvig is geweest.
Dergelijke eclectische voorbeelden worden erg zeldzaam aan de kust.

Hotel Continental

Joseph Casselaan 3, Zeedijk 59 (Middelkerke)
Voormalig hotel zogenaamd Continental, imposant eclectisch gebouw uit de jaren 1920 - met uitbreiding van 1937 naar ontwerp van architect A. Vereecke (Middelkerke) - als laat voorbeeld van een zeedijkhotel. Aan de Zeedijk pand van drie traveeën en twee toegevoegde rechter traveeën van 1937; verhoogde begane grond en vijf bouwlagen onder plat dak. Gelijkaardige eclectische achtergevel aan de J. Casselaan, van drie traveeën en zes bouwlagen op licht verhoogde begane grond.