Postgebouw in eclectische stijl

Postkantoor en Hotel Continental

Het voormalig postgebouw te Middelkerke, is beschermd als monument.

Waarden

Het voormalig postkantoor is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde:
Als zijnde het voormalig postgebouw, deeluitmakend van de toeristische infrastructuur van de badplaats Middelkerke, waar de mogelijkheid tot een vlot contact met de thuisbasis als een belangrijke service voor de badgasten werd aanzien.
Als zijnde een beeldbepalend hoekgebouw, waarvan het openbare karakter werd geaccentueerd door middel van opschriften, het uurwerk en het insigne (posthoorn), dat steeds als een herkenningspunt fungeert in de badplaats Middelkerke.
Als zijnde een gaaf bewaard postgebouw, daterend van 1926 opgetrokken naar ontwerp van architect De la Croix in een verzorgde eclectische wederopbouwstijl, voornamelijk gebruikmakend van de streekeigen, gele baksteen.

Joseph Casselaan 1, Paul de Smet de Naeyerstraat 36 (Middelkerke)
Hoekpand, opgetrokken in 1926 in sobere eclectische stijl naar ontwerp van architect M. Delacroix. Drie + zeven traveeën; verhoogde begane grond en twee bouwlagen onder plat dak.