Stedelijk Conservatorium

Herenhuis
definitieve wijzigingsbesluiten: 06-04-2011  ID: 11038

Beschrijving

De gevels en bedaking van het Stedelijk Conservatorium te Brugge, werden reeds beschermd als monument op 09-07-1974. Op 06-04-2011 is de bescherming uitgebreid tot het volledige gebouw.

Muziekconservatorium is beschermd als monument omwille van het algemeen belang.

Herenhuis

Sint-Jakobsstraat 23-25 (Brugge)
Voormalige herenwoning van 1741 gebouwd in opdracht van Albert Claesman, schepen en burgemeester van het Brugse Vrije, in plaats van verschillende diephuizen, zie bewaarde kelders. Sinds 1886 conservatorium met bijhorende orgelzaal aan de Geerwijnstraat (nummer 6). Consoliderende restauratie van tuingevel en ingangspartij in 1987.

Orgelzaal Stedelijk Conservatorium

Geerwijnstraat 6 (Brugge)
Orgelzaal van het Stedelijk Conservatorium. Pand van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, leien), met in 1887-1888 verfraaide oudere trapgevel in baksteenbouw. Restauratiewerken uitgevoerd in 1993 naar ontwerp van architect G. Debruyne (Brugge) onder meer herbouwen van de getrapte geveltop, reinigen van deuromlijsting, vernieuwen van dak; ook nieuwe aankleding van het interieur met kleurafwerking op basis van kleurenstudie van 1887.