Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Woning Felix De Boeck met omgeving

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Hoeve, woning Felix De Boeck en omgeving

Het beschermingsdossier stelt dat de historische en esthetische waarde van de omgeving wordt gevormd doordat het als historisch en landschappelijk waardevolle component deel uitmaakt van dit voormalig hoevecomplex.

Waarden

De onmiddellijke omgeving van de hoeve is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu esthetische waarde

Museum Felix De Boeck

Kuikenstraat 6 (Drogenbos)
Als eerbetoon aan schilder Felix De Boeck werd in 1996 in zijn geboortedorp een modern, attractief museum geopend dat aansluit bij zijn oorspronkelijke woning met atelier en aansluitende boomgaard. Het initiatief tot de oprichting van een museum gaat terug tot 1969.

Woning Felix De Boeck

Grote Baan 379-381 (Drogenbos)
Ouderlijke woning van kunstschilder Felix De Boeck. Hij werd op deze hoeve geboren in 1898 en bracht er zijn jeugd door. Naderhand werd de hoeve door hem overgenomen en later ook uitgebreid met zijn atelier.