Vastgestelde houtige beplanting met erfgoedwaarde

Kersenboomgaard met veekeringshaag

Vastgestelde houtige beplanting met erfgoedwaarde van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Haspengouw tussen Borgloon en Vechmaal
vaststellingsbesluiten: 23-12-2016  ID: 14383

Beschrijving

Deze kersenboomgaard is gelegen in de hoek tussen de Langstraat en de Monikkenlaan. Deze boomgaard staat voor de eerste maal afgebeeld op de kaart van Vandermaelen (1854). Ook op de latere kaarten wordt deze boomgaard, met meidoornhaag afgebeeld. De datering in de 19de eeuw past bij de periode in de agrarische geschiedenis waarin de boomgaarden in opkomst waren. Deze boomgaard is dicht bij de dorpskern van Vechmaal gelegen. De boomgaard werd begraast, waarvoor de afsluitingshaag van meidoorn ook moest dienen.

Langstraat (Heers)
Kersenboomgaard gelegen in de hoek tussen de Langstraat en de Monikkenlaan. Deze boomgaard staat voor de eerste maal afgebeeld op de kaart van Vandermaelen (1854). Ook op de latere kaarten wordt deze boomgaard, met meidoornhaag afgebeeld.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door