Vastgestelde houtige beplanting met erfgoedwaarde

Kersenboomgaard

Vastgestelde houtige beplanting met erfgoedwaarde van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Haspengouw tussen Borgloon en Vechmaal
vaststellingsbesluiten: 23-12-2016  ID: 14383

Beschrijving

Deze kersenboomgaard is gelegen in de rand van Horpmaal. Deze boomgaard wordt al afgebeeld op de kabinetskaart van de Ferraris (1771-1778). Op dat moment zijn overal tussen de dorpsbebouwing en langs de randen van het dorp, boomgaarden aanwezig. Deze boomgaarden waren gericht op eigen consumptie en de lokale markt. Deze kersenboomgaard bevindt zich dus nog op een historische locatie. De boomgaard wordt langs twee kanten afgegrensd door een meidoornhaag, een soort die rond boomgaarden veel gebruikt werd om het vee op de weide onder de bomen te houden. Er is ook een ijzeren toegangshek aanwezig wat verder bijdraagt aan de enseblewaarde van het geheel.

Kersenboomgaard

Donkerstraat 28 (Heers)
Deze kersenboomgaard is gelegen in de rand van Horpmaal. Deze boomgaard wordt al afgebeeld op de kabinetskaart van de Ferraris (1771-1778). op dat moment zijn overal tussen de dorpsbebouwing en langs de randen van het dorp, boomgaarden aanwezig.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door