Vastgestelde houtige beplanting met erfgoedwaarde

Boomgaard met veekeringshaag

Vastgestelde houtige beplanting met erfgoedwaarde van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Haspengouw tussen Borgloon en Vechmaal
vaststellingsbesluiten: 23-12-2016  ID: 14383

Beschrijving

Hoogstamboomgaard, omgeven door een meidoornhaag en een ijzeren toegangshek, gelegen te midden van de velden wat het geheel een duidelijke ensemblewaarde geeft. De boomgaard is voor het eerst zichtbaar op de topografische kaart van 1933. Meidoorn is een typische soort die in deze streek zeer veel wordt toegepast in veekeringshagen om het vee op de boomgaard te houden. De hoogstamboomgaard zelf kent vrij veel uitval, iets minder dan de helft van de oude bomen staan er nog. Ondertussen werd de boomgaard wel aangevuld met nieuwe bomen. In de boomgaard staan verschillende soorten waaronder kersen.

Bommershoven (Borgloon)
Te midden van de velden ligt deze hoogstamboomgaard, omgeven door een meidoornhaag en een ijzeren toegangshek. Voor het eerst zichtbaar op de topografische kaart van 1933.

Andere relaties

Wordt opgevolgd door