Hoekhuis

Geografisch pakket Izegem

Beschrijving

De bescherming als monument omvat het 19de-eeuwse burgerhuis op de hoek van de Roeselaarsestraat met de Kloosterstraat.

Roeselaarsestraat 7 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: Als zijnde een representatief voorbeeld van de traditionele burgerarchitectuur in Vlaanderen, en meer bepaald te Izegem op het einde van 19de eeuw. Bovendien is de woning een beeldbepalend element in het historisch stratenpatroon van Izegem. Het interieur behield haar oorspronkelijke indeling en grotendeels haar neoclassicistische aankleding.
Bovendien getuigt de woning van de welstand, die de industriestad Izegem op het einde van de 19de eeuw kende.

Hoekhuis

Roeselaarsestraat 7 (Izegem)
Verzorgd en goed bewaard dubbelhuis van vijf + vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak, uit de tweede helft van de 19de eeuw.