Beschermd cultuurhistorisch landschap

Parochiekerk Sint-Niklaas met omgeving

Beschermd cultuurhistorisch landschap van tot heden

Parochiekerk Sint-Niklaas en omgeving

Waarden

De Sint-Niklaaskerk en haar onmiddellijke omgeving zijn beschermd als landschap omwille van het algemeen belang gevormd door de :

esthetische waarde

Parochiekerk Sint-Niklaas

Grote Baan 224 (Drogenbos)
Georiënteerde, longitudinale kruiskerk aansluitend bij de Brabantse gotiek en voorzien van een vieringtoren. Het omringende kerkhof werd opgeheven en verplaatst.

Pastorie Sint-Niklaasparochie

Grote Baan 226 (Drogenbos)
Neotraditioneel complex met neogotische reminiscenties, kadastraal geregistreerd in 1886, naar ontwerp van bouwmeester G. Hansotte van 1884. De pastorie maakt deel uit van het beschermde landschap rondom de kerk.