17de-eeuwse stadswoning

Woningen

De bescherming als monument omvat de 17de-eeuwse stadswoning.

De herberg is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: Als zijnde een woning uit de eerste helft van de 17de eeuw, getypeerd door de verankerde bakstenen - heden bepleisterde en beschilderde - trapgevel, oeil-de-boeuf en de rechthoekige vensters, evenwel met vernieuwd schrijnwerk, in getoogde nis.
Als zijnde één van de weinige behouden voorbeelden van de vroeg 17de-eeuwse architectuur te Kortrijk. De trapgevels hebben tot in de 20ste eeuw een belangrijk element gevormd in het stads- en straatbeeld.
Als zijnde belangrijk door de smalle percelering als getuige van de typische smalle kavels van de oude, historische stadskern.

Voorstraat 32 (Kortrijk)
Verankerde bakstenen trapgevel uit de eerste helft van de 17de eeuw, heden bepleisterd en beschilderd.