Beschermd cultuurhistorisch landschap

Wijnbrondal

in casu natuurwetenschappelijke waarde

esthetische waarde

Wijnbrondal

Bloemhof, Hollebeekstraat, Kasteelstraat, Kerkveld (Linkebeek)
Holle weg vertrekkend aan de voet van het domein van het kasteel van Linkebeek en langzaam stijgend in zuidoostelijke richting naar de Hollebeekstraat. De weg vormt daarbij de zuidwestelijke begrenzing van het kasteeldomein.

Kasteel van Linkebeek

Kasteelstraat 26 (Linkebeek)
Imposante constructie gekenmerkt door de als torens opgevatte midden- en hoekrisalieten onder tentdak, opgetrokken in 1868 en gelegen in een uitgestrekt park met onder meer de voormalige portierswoning en de tot woning verbouwde oranjerie.

Portierswoning

Kasteeldreef 26 (Linkebeek)
Voormalige portierswoning van het kasteel van Linkebeek, voorgevel uitgewerkt als puntgevel van witte baksteen met decoratief gebruik van rode baksteen, kadastraal geregistreerd in 1906.

Villa

Wijnbrondal 10 (Linkebeek)
Ruime vrijstaande villa boven straatniveau, verspringende volumes van een à twee bouwlagen met overluifelde inkom toegankelijk via houten, kadastraal geregistreerd in 1908.

Villa

Wijnbrondal 12 (Linkebeek)
Ruime vrijstaande villa met lijstgevel in combinatie met een vooruitspringende puntgevel en in de oksel een met houten balkon overluifeld inkomportaal, kadastraal geregistreerd in 1908.