Herenhuis met koetshuis

Woningen

Het herenhuis met koetshuis is beschermd als monument.

Het complex is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
Dit complex van 1903 is een typische realisatie voor architect Charles Dewulf (1865-1886) en valt op door de rijk uitgewerkte gevels met neobarokke en neo-Brugse elementen. Het pand bevat een oudere kern, onder meer af te lezen van het baksteenparement van de zijgevel. Het vertoont een traditionele planindeling met enfilade van drie salons en een typische aankleding van circa 1800, zoals onder meer de slingertrap die ingewerkt is in een overkoepelde ronde koker met centraal bovenlicht; boven twee papyruszuilen en boogveld met mythologisch tafereel. Vrij uniek is het klokje geflankeerd door griffioenen.

Kartuizerinnenstraat 6 (Brugge)
Complex naar ontwerp van architect C. Dewulf, van 1903. Volgens de jaarcartouche gebouwd in plaats van een 19de-eeuws herenhuis, waarvan elementen bewaard in het interieur en de planindeling. Het complex bestaat uit een koetshuis, een diephuis in neobarokke stijl met hierop aansluitende Reievleugel in neo-Brugse stijl, gegroepeerd rondom een binnenplaats. Het complex is toegankelijk via een steekboogpoort opgenomen in een gekanteelde muur doorlopend in een lagere afsluiting met houten balustrade. Baksteenbouw met gebruik van zandsteen.