Visserskapel Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinen

Visserskapel Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinen met omgeving

Beschrijving

De visserskapel Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinen in Bredene is beschermd als monument. De bescherming omvat de kapel en haar interieur. In hetzelfde beschermingsbesluit werd de kapel samen met haar onmiddellijke omgeving beschermd als dorpsgezicht.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: "als belangrijk bedevaartsoord voor vissers met kapel gedateerd ANNO 1736".

• Onroerend Erfgoed West-Vlaanderen, Beschermingsdossier DW000430 , Kapellestraat, Visserskapel Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinen en onmiddellijke omgeving (S.N., 1982).

Waarden

De visserskapel Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinen is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

volkskundige waarde

Kapelstraat (Bredene)
Kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw en bijgenaamd "Breeningska­pel"; bekend bedevaartsoord voor vissers en andere. Gelegen in een beboomd parkje.