Beschermde archeologische site

Middenneolithische site Ottenburg

Beschermde archeologische site van tot heden

De middenneolitische site van Ottenburg

Beschrijving

De prehistorische site te Ottenburg omvat een van de drie gekende middenneolithische enclosure sites in Vlaanderen en is beschermd als archeologische zone. De aanwezige Tomme wordt beschouwd als het meest imposante prehistorische monument van Vlaanderen, alsook het enige aan het oppervlak zichtbare langbed.

Waarden

De middenneolithische site van Ottenburg te Huldenberg is beschermd als archeologische zone omwille van het algemeen belang gevormd door de:

cultuurhistorische waarde, wetenschappelijke waarde

de prehistorische site te Ottenburg is één van de zeldzame gekende middenneolithische enclosure sites in Vlaanderen en van een uitzonderlijk wetenschappelijk belang. De site is een belangrijke archeologische zone en dient behouden te worden als een getuige enerzijds en met het oog op toekomstig onderzoek anderzijds.

Loswegstraat, Nachtegaalstraat, Poelstraat, Tekkerstraat, Tommestraat, Waversestraat (Huldenberg)
De prehistorische site te Ottenburg omvat een van de drie gekende middenneolithische enclosure sites in Vlaanderen. De aanwezige Tomme wordt beschouwd als het meest imposante prehistorische monument van Vlaanderen, alsook het enige aan het oppervlak zichtbare langbed.