Kasseiweg Kanegem-Aarsele

Kasseiweg

De kasseiweg lopende tussen de dorpskernen van Kanegem en Aarsele, is beschermd als monument.

Waarden

De kasseiweg Kanegem-Aarsele is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

wetenschappelijke waarde

De kasseiweg is getraceerd dwars doorheen een beekvallei met een specifieke profiel en geologische opbouwen de hierop afgestemde opbouw van de weg.

artistieke waarde

De kasseiweg maakt als echt en onvervangbaar, duidelijk herkenbaar relict, deel uit van een landschappelijk waardevolle omgeving, met tal van ruime zichten.

historische waarde

De kasseiweg getuigt van een uiterst belangrijke en langdurige fase in de evolutie van infrastructuurwerken, in casu de wegenbouw en dit vanaf de 18de eeuw.

industrieel-archeologische waarde

De technische kenmerken van langs- en dwarsprofielen zijn typerend voor de aanleg van kasseiwegen doorheen een beekvallei.

sociaal-culturele waarde

De kasseiweg wordt door menig wielertoerist, wielrenner en sportliefhebber opgezocht om zijn geliefde sport te beoefenen

Jules Van Ooststraat , Neringenstraat (Tielt)
Landelijke verbindingsweg tussen de dorpskernen van Kanegem en Aarsele. Circa 2 km lange rechte weg, die de vallei van de Neringbeek doorsnijdt, op grondgebied van Kanegem en Aarsele, in de Aarseelse dorpskern doorlopend in een stuk van de Jules Van Ooststraat.