Britse militaire begraafplaats Packhorse Farm Shrine Cemetery

Britse militaire begraafplaatsen

Beschrijving

De Britse militaire begraafplaats Packhorse Farm Shrine Cemetery met toegangspad is beschermd als monument.

Waarden

De Britse militaire begraafplaats Packhorse Farm Shrine Cemetery met toegangspad is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde, historische waarde

artistieke waarde en historische, in casu architectuurhistorische waarde:
Kleine, typisch Britse militaire begraafplaats ontworpen door W. H. Cowlishaw. Ze wordt deels omgeven door een bakstenen muur afgedekt met witte natuursteen, deels door een haag. Onder het Cross of Sacrifice zijn de landplaten en een zitbank verwerkt.

in casu de historische context en militair-historische waarde:
Begraafplaats tussen april en juni 1915 aangelegd door de 46th (North Midland) Division, bij een kapelletje (shrine) nabij Packhorse Farm.
Op deze boerderij legde dezelfde divisie nog een andere begraafplaats aan, maar deze graven werden later overgebracht naar Lindenhoek Chalet Military Cemetery. Op Packhorse Farm Shrine Cemetery liggen er 59 geïdentificeerde Britten begraven, waarvan er 54 behoorden tot de 46ste divisie.

Packhorse Farm Shrine Cemetery

Lindestraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, langs de Lindestraat in Wulvergem. De deels ommuurde, deels omhaagde begraafplaats met smeedijzeren toegangshekken, witte natuurstenen grafstenen en 'Cross of Sacrifice' is ontworpen door W.H. Cowlishaw.